Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2023. évi drog-prevenciós tevékenységével összefüggő elvárások megfogalmazására vonatkozó javaslatot és az alábbi döntést hozta:  

 

1./ A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum továbbra is fordítson kiemelt figyelmet a drog-prevenciót célzó preventív, felvilágosító tevékenységek folytatására. Törekedjen a szakemberekkel, a fiatalokkal és a szülőkkel történő szoros együttműködésre, a droggal kapcsolatos információk széles körű közvetítésére.

 

2./ A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum egyik legfontosabb feladata továbbra is, hogy támogassa a szakmai ismeretek bővítését célzó továbbképzéseket, a szakmai konferenciákon történő részvételt, valamint segítse tagjainak és az együttműködő szakembereknek a prevenciós munkáját.

 

3./ A helyi drogprobléma hatékony kezelésének alapfeltétele továbbra is a drogpolitikában aktív szerepet vállaló szervezetek, intézmények együttműködésének a segítése. A Fórum törekedjen a kortárssegítők hálózatának újra szervezésére, majd folyamatos működtetésére, a csoport létszámának növelésére, szakmai ismereteik bővítésére.

 

4./ Kiemelt feladat a kábítószer fogyasztással, illetve megelőzésével összefüggő preventív felvilágosító előadások, programok folytatása, szervezése, valamint a droggal kapcsolatos információk átadása a fiatalok, a szülők, illetve a szakemberek számára.

 

Felelős: polgármester

jegyző

Határidő: 2023. december 31.