3.a./ A Képviselő-testület a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda 2023. évi költségvetésében biztosítani szándékozik a forrást a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozók 2023. évi bérkorrekciójára, illetve a jogviszonyváltás el nem fogadásáról nyilatkozók végkielégítésére és a kapcsolódó járulékok költségére.

A Testület felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda intézményvezetője által kimunkált forrásigényre vonatkozó javaslat előterjesztéséről az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló rendelet soron következő módosítása alkalmával gondoskodjon.

A Képviselő-testület felhívja az óvodavezető figyelmét arra, hogy a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozók esetében a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 65. § (1) bekezdése szerint meghatározott garantált illetmény (pótlékok nélküli illetmény) 2023. november 1-jétől történő megállapítására, a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény 157. § (10) bekezdése figyelembevételével, a Képviselő-testület 6/2023. (II.13.) határozatának 31.e./ és 32.b./ pontja szerint bérkorrekcióként biztosított féléves juttatás egy hóra eső összegének beépítésével kerüljön sor.

Továbbá felkéri az intézményvezetőt, hogy az Óvodában közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatottak esetében törekedjen a 2023. november 30. napjáig részarányosan járó szabadságok kiadására.  

 

Felelős:  polgármester

          jegyző

          Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda intézményvezetője

Határidő: 2023. szeptember 28.