8./ A Képviselő-testület az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő, Tiszaújváros, Juhar közben található 943/17 hrsz-ú ingatlan üzleti vagyonnak minősülő 376 m2 területű, beépítetlen részét, a 68-Fh./2023. munkaszámú telekhatár-rendezés során értékesíti a vásárlási szándékát jelző BEPTA 2000 Kft. (1148 Budapest, Bolgárkertész u. 3/b.) részére. A Képviselő-testület a vételárat az értékbecslésben megállapított 8.600.000 Ft + Áfa összegben állapítja meg, melyet egyösszegben a Magyar Állam elővásárlásról történő lemondását követő 15 napon belül kell megfizetni. A telekhatár-rendezéssel és értékesítéssel kapcsolatban eddig és a jövőben felmerülő költségek (geodéziai munka, értékbecslés, eljárási díjak) a vevőt terhelik.

 

A beruházás megkezdése előtt a vevőnek a terület alatt lévő közművek üzemeltetői bevonásával meg kell vizsgálnia a vezetékek állapotát és szükség esetén a rekonstrukciókat, karbantartásokat el kell végeznie.

 

A Képviselő-testület felkéri a Polgármesteri Hivatalt a szükséges intézkedések megtételére és felhatalmazza a polgármestert a telekhatár-rendezéssel egybekötött adásvételi szerződés megkötésére.

 

Felelős:    polgármester

jegyző

Határidő: 2023. december 31.