Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2024. évi drogprevenciós tevékenységével összefüggő elvárások megfogalmazására vonatkozó javaslatot és az alábbi döntést hozta:  

 

1./ A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum segítse a tagjainak, az együttműködő szakembereknek az egészségfejlesztési és prevenciós munkáját. Szakmai ismereteik bővítése céljából a szervezet támogassa a tagjai számára a továbbképzésekre, szakmai konferenciákra, tanulmányutakra való eljutás lehetőségét.  

 

2./  A helyi drogprobléma hatékony kezelésének továbbra is alapfeltétele kell, hogy legyen a drogpolitikában aktív szerepet vállaló szervezetek, intézmények tervszerű, összehangolt együttműködésének biztosítása.  

 

3./ A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum fordítson jelentős figyelmet a kortárssegítők hálózatának szervezésére, működésére, a csoport létszámának növelésére. A Fórum törekedjen a kortárssegítő csoport tevékenységének széleskörű megismertetésére és népszerűsítésére, valamint szakmai képzésük szervezésére.

 

4./ A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum prioritásként kezelje a szülőkkel történő szoros együttműködést, valamint a droggal kapcsolatos információk széles körű közvetítését a fiatalok, a szülők, illetve a szakemberek számára.

 

5./  A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítania a függőséget okozó káros szenvedélyekkel összefüggő felvilágosító előadások és programok folytatására, szervezésére.

 

6./ A Tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum preventív munkája során törekedjen a fiatal célcsoport igényeihez, érdeklődési köréhez igazodó, innovatív, újszerű információ- és ismeretközlő eszközök felkutatására, alkalmazására.

 

Felelős: polgármester

      jegyző

Határidő: 2024. december 31.